Sportsklatring


Sportsklatring foregår med reb og klatresele. Man er altid to om at klatre sportsklatring – den ene klatrer, mens den anden sikrer. Sikkerheden består i, at klatreren er bundet ind i rebet, som løber igennem en række faste sikringspunkter i væggen. Sikringsmanden bruger en rebbremse til at skabe så meget friktion mellem rebet og metallet, at et fald kan stoppes.

Det er denne form for klatring, du oftest støder på i danske klatreklubber. Når du begynder, skal du lære sikkerhedsprocedurerne på et kursus.

Sportsklatring kan foregå både på kunstige klatrevægge og udenfor på klipper. Det er de samme teknikker, man bruger, men der er lidt flere ting, man skal have styr på, når man begiver sig til Sveriges granit eller til Sydfrankrigs kalksten.

Udstyr til sportsklatring:
  • Klatresele – man bruger en sele, der fordeler kræfterne i faldet til hoften og lårene
  • Rebbremse og karabin – der findes mange forskellige typer rebbremser. Du kan spørge en instruktør om vejledning, når du tager sikringskurset
  • Reb – et klatrereb er stærkt og let elastisk, så det kan holde til, at man falder i det
  • Klatresko – når du køber dine første sko, skal de passe til dine fødder, og de må ikke være alt for ubehagelige
  • Kalkpose – til sportsklatring skal kalkposen være lille og have et bælte, så man kan have den om livet, mens man klatrer

Du finder os her

PLØKS - Skovlunde klatreklub
Lundebjerggårdsvej 7
2740 Skovlunde info@ploeks.dk Se på Google Maps