Klubmodul henter siden
Instruktør 2 uddannelse
Tilmeldingsfrist er overskredet
I PLØKS er vi altid interesseret i at vores medlemmer uddanner sig og bliver dygtigere :-) Derfor udbyder vi denne "Instruktør 2 uddannelse" til alle vores medlemmer.


Forventninger
Efter gennemført uddannelse forventer vi at man indgår i vores samlede instruktør korps og afholder kurser i PLØKS. De fleste instruktører afholder et begynderkursus om året (3 aftner), måske et eller to ekstra kurser (á 1 aften). Det forventes at man deltager i den obligatoriske instruktørsamling (1 formiddag om året), hvor kurser og undervisning aftales med de andre instruktører. Har du lyst til at bruge din instruktør status til mere og andet er du naturligvis velkommen til det :-) 


Instruktør 2 uddannelsens formål
Uddannelsen til Instruktør 2 er rettet mod personer, som har en del erfaring fra klatring på kunstige klatrevægge, og som ønsker at kunne undervise i bouldering, toprebsklatring og føring på en inspirerende og sikker måde. Den uddannede Instruktør 2 kan for eksempel undervise på sikringskurser og andre typer begynderkurser i klubber og på skoler. Instruktør 2 giver undervisningskompetence i disciplinerne bouldering, toprebsklatring og føring på kunstige klatrevægge. Uddannelsen omhandler både basale bevægelsesteknikker, klatrelege og problemsætning og de sikkerhedsmæssige aspekter af aktiviteterne.


Hvem kan tage Instruktør 2uddannelsen
Kursisten skal være fyldt 18 år for at blive Instruktør 2, men man kan følge kurset og lære pensum tidligere. Det er et krav, at aspiranten har erfaring og er aktiv klatrer for at kunne deltage på kurset. Dette skal sikre, at alle instruktører er aktive klatrere og har et tilstrækkeligt erfaringsniveau. Det er ikke nødvendigt at kunne klatre meget svære ruter for at blive instruktør 2, men aspiranten skal have rutine i at klatre på klatrevægge, og skal have stiftet bekendtskab med flere forskellige typer vægge/ankre.


Forhåndskrav til Instruktør 2 aspiranter
Aspiranten skal have stor rutine i pensum fra Kursus 1 og 2 (topreb og føring). Det vil sige, at hun skal være rutineret klatrer, som kan føre ruter og sikre en førstemand med meget stor sikkerhedsmargen og rutine – ellers kan hun ikke undervise andre i at sikre på en forsvarlig måde. I praksis betyder det, at aspiranten på forhånd skal kunne føre en rute flydende og rutineret og kunne forudse risici som fald i hylder, pendulfald osv. Aspiranten skal også på forhånd kunne sikre flydende og rutineret og efter producentens anvisninger med rebbremser af sticht/ATC-typen (f.eks. ATC, Verso, WCpro, BCpro, Jul, osv.) samt ASSISTERENDE bremser (f.eks. Grigri, Sum, Cinch, Eddy osv.)Mindre fejl og dårlige vaner kan rettes til på kurset. Aspiranten skal have god forståelse for klatreteknik. Dette betyder ikke, at hun skal kunne klatre meget svære ruter, men hun skal kunne forevise de mest almindelige teknikker for begyndere og igangsætte øvelser og klatrelege. Hvis man er i tvivl om, hvorvidt man lever op til kravene for at deltage på kurset, kan man kontakte den underviser, som står for kurset. Generelt anbefaler Dansk Klatreforbund, at man skal have klatret jævnligt i mindst to år, samt at man skal have øvet sig i faldtræning, dynamisering og så videre, før man melder sig til kurset. Dansk Klatreforbund anbefaler, at alle som arbejder med idrætsaktiviteter har et gyldigt førstehjælpsbevis. Det er ikke et krav, at en aspirant på Instruktør 2-kurset er Instruktør 1, da pensum for Instruktør 1 gennemgås på Instruktør 2-kurset.


Undervisningsplan
  • Fredag den 17. maj kl. 17-22
  • Fredag den 31. maj kl. 17-22
  • Fredag den 14. juni kl. 17-22.
Fuldt fremmøde er en forudsætning for at kunne består. Det må forventes at der skal afsættes tid til træning mellem undervisningsgangene.


Pensum
Det anbefales at sætte sig grundigt ind i pensum inden kurset. Det kan findes hos Dansk Klatreforbund her: https://9ed0fb9a-e4fc-4a96-930a-e5c28ad233a5.filesusr.com/ugd/c10726_3ce32e2556f649868c0567cbdd04b967.pdf


Spørgsmål
Tilmeldte
7 /10
Tilmeldingsfrist
30.04.2024
Tidspunkt
17.05.2024 kl. 17.00 - 14.06.2024 kl. 22.00
Sted
PLØKS
Pris
0,00 kr.
Du har efterfølgende mulighed for selv at rette din tilmelding eller afmelde dig, under 'Mine tilmeldinger'

Du finder os her

PLØKS - Skovlunde klatreklub
Lundebjerggårdsvej 7
2740 Skovlunde info@ploeks.dk Se på Google Maps
PLØKS - Skovlunde Klatreklub - Skovlundehallen - Lundebjerggårdsvej 7 - 2740 Skovlunde - info@ploeks.dk