Juniorhold


Tid: Mandag og torsdag kl. 18.00-20.30 (yngste børn 18.00 – 20.00)

Holdet: På juniorholdet er der ca 25 børn og unge i alderen 12/13-18 år. Vores ambition er at have det sjovt og samtidigt være seriøse omkring klatringen. Typisk bruges den første tid på holdet til at blive fortrolig med sikkerhed, udstyr og væggen. Derefter kommer et forløb fokus selvtillid, selvmotivation og mod, som går over i teknik og fysisk træning. Der arbejdes i dynamiske grupper på tværs af holdet – fra trænerside sikrer vi, at niveau og modenhed matches. "Vi forventer aktiv deltagelse og lyst til forbedring – jo mere klatring desto sjovere bliver det! Alle forventes at bakke op om den nuværende kultur om at hjælpe og støtte hinanden. De først 4-8 uger på holdet er en gensidig prøveperioden hvor vi fra trænernes side vurderer om barnet er tilstrækkeligt engageret til at deltage på holdet.

Træning: Typisk foregår træningen således:  vi starter med pas af opvarmning og fysisk træning. Derefter er der klatrespecifik træning både lead (på reb) og bouldering (dvs. på lavere vægge uden reb med madrasser som faldunderlag og kortere problemer). Vi slutter af med udstrækning og meditation. Til træning medbringes vanddunk, løst tøj, løbesko og udstyr. Kom i god tid og vær omklædt. Afbud skal meldes til trænerne.

Udstyr:  De første 4-8 uger lånes nødvendigt udstyr i klubben. Derefter anskaffes eget udstyr, typisk ialt pris er kr 1000. Specifikke vejledninger og anbefalinger fra trænerne inden køb er nødvendige.

Konkurrence: For dem der har lyst er der mulighed for at deltage i konkurrencer med børn og unge fra andre klatreklubber. Konkurrencerne foregår både i klubben og også i andre klubber.  Det klatres i flg kategorier: Junior (18 år) , Youth A (16-17 år), Youth B (14-15 år), Kids C (12-13 år)  og Kids D (11 år og yngre)

Ture: Vi tager vi af og til på klatretur på klipper en eller to dage over en weekend, typisk i Sverige.

Mere klatring: Som medlem af PLØKS kan man altid klatre i klubbens åbningstid. Lead (rebklatring) fordrer dog K2-bevis (som opnås via juniorholdet).

Venteliste: Status ultimo maj 2024: Holdet er fyldt. Så snart der er plads, tilbydes den øverste på ventelisten pladsen, pt. er under 20 børn og unge på listen og ventetiden er knap 12 måneder. Du kan skrive dit barn op på ventelisten: Skriv dig på ventelisten her - først til møllen princippet gælder, og vi følger udviklingen løbende. 

Vi mangler frivillige: Årsagen til at vi ikke kan have flere hold og børn er mangel på frivillige. Så er du frisk på at hjælpe på ugentlig basis og klatreerfaring (eller frisk på at lære det nødvendige for at kunne hjælpe) så skriv til junior@ploeks.dk

Pris: Gratis for medlemmer af klubben. Meld først dit barn ind når intro-fasen på 4-8 uger er overstået: Indmeldelse i PLØKS - se pris her.

Kontakt for mere info: junior@ploeks.dk - trænerne læser denne postkasse.

Du finder os her

PLØKS - Skovlunde klatreklub
Lundebjerggårdsvej 7
2740 Skovlunde info@ploeks.dk Se på Google Maps
PLØKS - Skovlunde Klatreklub - Skovlundehallen - Lundebjerggårdsvej 7 - 2740 Skovlunde - info@ploeks.dk