NM 2024 Finland

- af Clara Stricker


I midten af marts var jeg i Helsinki Finland til de nordiske mesterskaber i bouldering. 

Vi var 39 atleter afsted fra Danmark. Tidligt fredag morgen rejste vi fra KBH fordi U16 og U18 (min kategori) allerede havde kvalifikation fredag eftermiddag. Den danske trop var alle i hallen og heppede på os danske atleter, som klatrede fredag. Fællesskabet på det danske team er virkelig godt, og det er blevet kommenteret af flere af de andre lande, at vi er gode til at bakke op om hinanden. Formatet er det nye 3*2 kvalifikations format. Det vil sige 2 runder med pause imellem, hvor der i hver runde er 3 problemer hvor vi har 4 minutter på hvert problem og 4 minutters pause. Vi fik inden kvalifikationen beta videoer af alle problemer, hvor man kan se rutebyggernes beta. Jeg kunne se, at vi have nogle koordination og tekniske boulders som lå godt til min stil, så det var jeg super glad for, og de så mega sjove ud. Jeg kunne også se, at vi havde en meget tung boulder i overhænget som så ekstrem hård ud, hvilket gjorde mig lidt nervøs fordi det ikke er min stil, men jeg var klar til at prøve mit bedste. 

Lørdag morgen klatrede senior og U20 kvalifikation. Senere lørdag var der finaler og jeg havde kvalificeret mig til finalen som 1. plads, så jeg var spændt, nervøs og glædede mig meget. De andre nordiske klatrer i min kategori er super dygtige også, så jeg var meget spændt på om jeg kunne holde sammen på nerverne og holde min placering. Finalerne er 4*4 format. Det er det format som bruges i de fleste finaler både i Danmark og internationalt. Det vil sige at man har 4 minutter på hvert problem, med 4 minutters pause imellem. Inden finalen gik i gang, fik vi 8 minutters problemfremvisning, hvor vi gik rundt alle finalisterne i U18 samlet og læste problemerne. Finale problemerne var virkelig sjove. Vi havde en boulder som testede vores teknik, en boulder som testede styrke og to boulders som havde dynamiske bevægelser. 

Bouldersnes stil lå rigtig godt til mig, og jeg endte med at vinde de nordiske mesterskaber i bouldering! Da vi senere på aftenen havde podieoverrækkelse og jeg så præmierne havde jeg ingen ide om hvordan jeg skulle få dem med hjem i flyveren. Jeg havde vundet en fin stor plante i potte og en crash pad. Jeg fandt ud af at man gerne må have en plante med hjem fra Finland, og det lykkedes heldigvis, med lidt voksen hjælp, at få crash pad’en med hjem på flyveren, som indtjekket baggage. 

Søndag formiddag inden vi rejste hjem kunne vi lige nå over i klatrehallen og træne på finaleproblemerne sammen med de andre landshold inden alle skulle hjem. Det har været en super fed tur til Finland! Det har været enormt fedt at få en fornemmelse af niveauet i Norden. Nu glæder jeg mig til resten af den internationale konkurrencesæson, som vil byde på europæiske konkurrencer, hvor jeg også glæder mig meget til at se niveauet og finde ud af hvor jeg ligger henne. 


Du finder os her

PLØKS - Skovlunde klatreklub
Lundebjerggårdsvej 7
2740 Skovlunde info@ploeks.dk Se på Google Maps
PLØKS - Skovlunde Klatreklub - Skovlundehallen - Lundebjerggårdsvej 7 - 2740 Skovlunde - info@ploeks.dk